Werkweek Kunststof

Werken met kunststof voor gevorderden

Werkweek Kunststof voor gevorderden

Werken met kunststof voor beginners in het beeldhouwatelier Charles Vergouwen te Rijen.

Beeldhouwatelier Charles Vergouwen is gesitueerd op het industrieterrein De Haansberg te Rijen.Het atelier heeft een werkruimte van 300 m² , en is volledig geoutilleerd voor het werken in steen, brons en kunststof.
Ook beschikt het atelier over een eigen bronsgietinstallatie.
Elke zomer organiseert het atelier een 6-daagse werkweek werken met kunststof voor gevorderden in het eigen atelier, Dorpenbaan 20 te Rijen.

In vergelijking met brons en steen is kunststof een materiaal met veelzijdige toepassingsmogelijkheden, en daardoor een goed alternatief voor het opbouwen en gieten van beelden. Het bewerken en afwerken van beelden in kunststof is eenvoudiger dan het werken in brons of steen. Kunststof biedt mogelijkheden, die in andere materialen niet te verwezenlijken zijn.

Data: Maandag 18 t/m zaterdag 23 juli 2016, dagelijks van 9.30 tot 16.30 uur.

6-daagse werkweek Kunststof voor gevorderden:

Als u ervaring hebt opgedaan met de diverse kunststoffen en hun mogelijkheden (tijdens onze werkweek Werken met kunststof voor beginners), is het tijd voor een groot beeld, of een meer specifieke toepassing!

Speciaal voor het werken in grotere formaten met kunststof is er nu de mogelijkheid om uw beeld in deze werkweek te realiseren. Er zijn verschillende opties:
Inwendig lamineren of gieten: U maakt een mal van het door u ontworpen beeld, en vervaardigt daarmee een hol beeld in kunststof. De mal biedt u de mogelijkheid om uw beeld meerdere malen te reproduceren en ongebreideld te experimenteren.
Uitwendig lamineren: U verduurzaamt uw ontwerp d.m.v. het direct lamineren op uw ontwerp.
De week wordt afgesloten met een kleine tentoonstelling van de gemaakte werkstukken, met werkbespreking, onder het genot van een drankje.

Voorbereiding voor deze werkweek:

U maakt thuis een groot formaat 3-dimensionaal ontwerp voor uw beeld. 
Afmetingen: maximaal 1 meter hoog. Dit, omdat anders uw ontwerp niet in de beschikbare tijd is te realiseren.
De docent kan u telefonisch of via de mail hiervoor desgewenst nadere informatie verschaffen. Ook is het mogelijk dat u uw ontwerp met onze begeleiding in het Beeldhouwatelier komt vervaardigen. Dit kan op onze reguliere atelierdagen op donderdag en vrijdag, of op afspraak. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

Algemene informatie:

De cursusdagen zijn van 9.30 uur 12.30 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur, met in de ochtend en in de middag een kleine koffie/thee pauze.
Op internet vindt u desgewenst een ruim aanbod van diverse overnachtingsmogelijkheden in de omgeving van ons atelier. Uw docent tijdens deze werkweken is beeldend kunstenaar Gérard Dielemans.

Inschrijfformulier:

Download hier het PDF inschrijfformulier

Algemene voorwaarden:

Kosten € 345,=, incl. reader,  excl. gebruikte materialen. Wij verzoeken u om het cursusgeld over te maken op bankrekening IBAN: NL 62 INGB 0002154244, t.n.v. Beeldhouwservicecentrum Charles Vergouwen te Rijen, o.v.v. Kunststof 2.
Na ontvangst van uw betaling ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving. 
U kunt uw reservering opzeggen tot 1 juni, waarbij uw betaling, onder aftrek van € 30,= administratiekosten, wordt gerestitueerd.
Bij opzegging na deze datum vindt geen restitutie van cursusgeld plaats, in overleg kunt u uw inschrijving overdragen aan een ander.
Indien deelname aan de werkweek niet kan doorgaan, omdat deze is volgeboekt, of door overmacht bij de organisatie, heeft u recht op volledige restitutie van het door u betaalde bedrag.
De organisatie is niet aansprakelijk voor letsel, opgelopen tijdens verblijf en cursusactiviteiten en voor vermissing van, of schade aan persoonlijke bezittingen.

Over Gérard Dielemans

Gérard Dielemans is geboren op 13 augustus 1979 te Tilburg. Gérard heeft meer dan 15 jaar ervaring met het werken met kunststof, zowel in bedrijven m.b.t. industriële vormgeving als bij kunstenaars in de (toegepaste) kunst.
Hij was betrokken bij de uitvoering van speciale projecten in kunststof in zeer groot formaat.
Sinds 10 jaar is hij verbonden aan het Beeldhouwatelier Charles Vergouwen. Van hem leerde hij het vakmanschap in de technische ondersteuning bij de uitvoering van kunstwerken in opdracht van diverse beeldend kunstenaars.

De laatste jaren heeft Gérard zich ontwikkeld als een enthousiasmerende docent. Door zijn fascinatie met kunststof is hij altijd op zoek naar het experiment, nieuwe producten en nieuwe mogelijkheden.
In diverse cursussen leerde hij de deelnemende beeldhouwers de fijne kneepjes van het werken met diverse soorten kunststof, en hun toepassingsmogelijkheden.

Naast het werken met kunststof is Gérard een volleerd bronsgieter. Hij heeft jarenlange ervaring opgebouwd met het gieten en afwerken van beelden in brons. Ook restaureert hij beelden in allerlei soorten (giet)steen in de openbare ruimte.