Werkweken Beeldhouwen in steen

BEELDHOUWEN OP LANDGOED MARMONFOSSE, TAINTRUX, FRANKRIJK

Beeldhouwweken 2017

In de hoge Vogezen, tussen St. Die en Epinal, ligt het uitgestrekte landgoed Marmonfosse.
Marmonfosse ligt op een groot terrein midden in de vrije natuur, in een bosrijke omgeving met veel beken en meertjes, zodat u volop kunt genieten van de rust.
Direct vanuit huis kunt u urenlang wandelen of fietsen. De natuur van de Vogezen en de cultuur van de Elzas liggen letterlijk om de hoek.
Steden als Strassbourg, Selestat en Colmar zijn zeer de moeite waard. Toeristische plaatsen als Riquewir en Kaysersberg zijn heel pittoresk.
Tijdens ons verblijf staat geheel Marmonfosse tot onze beschikking. 

Voor meer informatie over Marmonfosse, 
zie: 
 www.marmonfosse.com

De beeldhouwweken vinden plaats in:

 • 1e werkweek Beeldhouwen: 12 t/m 19 augustus 2017

 • 2e werkweek Beeldhouwen: 19 t/m 26 augustus 2017

U kunt beeldhouwen in zachtere steensoorten, zoals: Braziliaanse speksteen, albast, serpentijn en Franse kalksteen; maar ook in middel-harde marmers uit Griekenland en Italië en hardsteen uit België.
Ook kappen in hout en boetseren in was of klei behoort tot de mogelijkheden.

De werkweken staan o.l.v. Charles Vergouwen, professioneel opgeleid beeldhouwer in steen, allround beeldend kunstenaar en ervaren docent. Zowel beginners als gevorderden kunnen aan deze weken deelnemen.
Iedere deelnemer werkt aan zijn/haar eigen beeld en beeldende ontwikkeling, in het materiaal van eigen keuze, en wordt daarbij persoonlijk begeleid door de docent.

Er wordt gewerkt aan de hand van de volgende kernbegrippen:

 • ontwikkelen van je beeldende kwaliteiten
 • verbeteren van je beeldhouwtechniek
 • verdiepen van je persoonlijke beeldtaal
 • versterken van je beeldende visie

Voorafgaand aan de werkweken zal er in het Beeldhouwatelier een kennismakingsbijeenkomst worden gehouden, waarop u verder wordt geïnformeerd over het programma van de week, zodat u voorbereidingen kunt gaan treffen m.b.t. de beeldontwikkeling en ideevorming.
Tevens ontvangt u informatie over de praktische gang van zaken, de routebeschrijving en de aan te schaffen steen. Het Beeldhouwatelier draagt zorg voor de benodigde gereedschappen en machines.  Tevens is het beperkt mogelijk om steen en materiaal ter plaatse aan te schaffen.

Algemene informatie:

De groepsgrootte is max. 15 personen. We beschikken over vier gites (appartementen) met in totaal 10 2-persoonskamers en 4 badkamers.Er is beperkt de mogelijkheid voor een 1-persoons- of 3-persoonskamer.
De gites zijn ondergebracht in de twee voormalige boerderijen van Marmonfosse. U vindt daar ook de grote keuken en de gezellige woon- en eetkamer met openhaard. Iedere gite heeft een eigen keuken, goede bedden en goed sanitair. Laken- en handdoek pakket is inbegrepen.

De catering is in de prijs inbegrepen, (ontbijt, lunch en diner, excl. drank) Behalve de groepsvoorziening op de begane grond hebben we ook de beschikking over het prachtige buitengebied, waar we kunnen hakken, en een sfeervol terras. Bij regen is er voldoende accommodatie om overdekt te kunnen werken.
Op de dag van aankomst wordt u, vanaf 17.00 uur, verwelkomd door uw docent, en de gastheer en gastvrouw van Marmonfosse.
U kunt dan uw intrek nemen in uw kamer. De cursus begint de volgende dag.

De tijden dat uw docent u begeleidt zijn:

 • ’s Ochtends van 9.00 uur tot 12.00 uur.
 • Na de lunch van 14.00 uur tot 17.00 uur.

In het midden van de week, op woensdag, is er een mogelijkheid om een excursie of wandeling te maken op eigen initiatief of o.l.v. uw docent. 
De week wordt afgesloten met een gezamenlijke tentoonstelling en bespreking van de gemaakte werkstukken, op de laatste cursusdag.
Er wordt van u verwacht dat u op de laatste dag van uw week, voor 10.00 uur, na het ontbijt vertrekt.

De kosten:

Op basis van eigen vervoer, exclusief steen en andere materialen:

 • Bij gebruik van een 1- persoonskamer: € 795,= per persoon. (tot 1 april € 765,=)
 • Bij gebruik van een 2- of 3-persoonskamer: € 725,= per persoon. (tot 1 april € 695,=)

Inclusief:

 • logies
 • bedlinnen en handdoekset
 • alle maaltijden
 • koffie en thee
 • begeleiding door kunstenaar/docent
 • gebruik van alle gereedschappen

 

Algemene voorwaarden:

Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u van ons een factuur, tevens bevestiging van uw inschrijving, en informatie over de kennismakingsbijeenkomst..
Indien deelname aan de werkweek niet kan doorgaan, omdat deze is volgeboekt, of door overmacht bij de organisatie, heeft u recht op volledige restitutie van het door u betaalde bedrag.
De organisatie is niet aansprakelijk voor letsel, opgelopen tijdens verblijf en cursusactiviteiten en voor vermissing van, of schade aan persoonlijke bezittingen.

Wij raden u als deelnemer aan, voor zover u deze nog niet heeft, een reis- en annuleringsverzekering, en een ziektekosten verzekering met dekking in het buitenland af te sluiten.

Inschrijving:

Download hier een inschrijfformulier (PDF)
Na ontvangst van uw inschrijving (U kunt zich inschrijven via de email:  beeldhouwservicecentrum@hetnet.nl ), ontvangt u van ons een rekening, en de uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst.  Na aanbetaling van € 300,= is uw inschrijving definitief. Het resterende bedrag ontvangen wij graag vóór 15 juni 2017.

Uw docent: 
Charles Vergouwen 

Werkweken Beeldhouwen in Duitsland

Marmonfosse Frankrijk