Gérard Dielemans

Beeldend kunstenaar

Over Gérard

Gérard Dielemans,Geboren in Tilburg 1979

In 2002 ontmoet Gérard Dielemans zijn huidige levenspartner kunstenaar Cynthia Dekeyser.

In haar atelier vindt hij al snel zijn creatieve weg, en ontwikkelt zich tot onmisbare kracht bij het proces van Dekeysers werk.
In 2004 wordt hij voorman van haar atelier.
Ondertussen doet hij ook nuttige ervaring op bij Polyco Design, een vormgevingsbedrijf waar hij opdrachten uitvoerde in verschillende kunststoffen.

Deze ervaringen gaf Gérard Dielemans in 2006 het volste zelfvertrouwen om als zelfstandig ondernemer zijn diensten aan te bieden.
Rond diezelfde tijd richt Beeldhouwer Charles Vergouwen zijn beeldhouwatelier in Rijen op.
Hier gaat Gérard in datzelfde jaar aan de slag, en leert hij  het  mooie ambacht van het bronsgieten.
Later geeft hij hier ook vormgevingslessen voor beginners en gevorderden.
Er ontstaat een goede band tussen Dielemans en Vergouwen,  Gérard zet zich graag in voor het beeldhouwatelier en zijn werkgemeenschap.
Persoonlijk ontwikkeld hij zijn technische vaardigheden en  inzicht in het beeldend vormgevingsproces als kunstenaar.

Gérard Dielemans wordt vaak ingezet door galeries, ateliers en organisaties.
Naast Vergouwen en Dekeyser maakten kunstenaars als  Guus Voermans, Ruud Ringers, Tom Claassen en Tom l’Istelle graag gebruik van zijn vaardigheden.
Eind 2017 beëindigd Charles Vergouwen zijn bedrijf en werkzaamheden in beeldhouwatelier Rijen om het wat rustiger aan te doen.

Gérard wil dit unieke kenniscentrum niet verloren laten gaan, hij genoot tenslotte 12 jaar een uitmuntende academische opleiding bij deze meester!

In Januari 2018 gaat hij van start in de Haydnstraat. Een erg geschikte locatie om de atelierdagen op donderdag en vrijdag door te laten gaan.

Zijn ateliergebruikers en cursisten kan hij vanaf april  weer  van een volledige outillage voorzien in zijn nieuwe werkplek van Ateliers Tilburg in de Gershwinstraat.
In juni van dit jaar heeft het Beeldhouw service centrum Tilburg hier al 2 succesvolle bronsgietsessies achter de rug.