Beeldhouwatelier

Atelierdagen

Het Beeldhouwatelier is een unieke werkplaats, gespecialiseerd in beeldhouwen in steen en hout, bronsgieten en het plastisch vormgeven in kunststof, klei, gips en gietsteen.
Ook kunnen alle ambachtelijke en technische werkzaamheden, zoals het maken van mallen, het voorbereiden van het gietproces, het op sokkel zetten van uw beeld, in het atelier worden verricht.

atelierdagen4Zo kunt u op professionele wijze uw eigen beelden vormgeven; ook grote en ingewikkelde projecten kunnen gerealiseerd worden. U werkt individueel aan uw eigen project.
Tegelijkertijd maakt u deel uit van een zeer gevarieerde werkgemeenschap van beeldhouwers, ieder met zijn/haar eigen visie en manier van werken.
De dynamische sfeer in het atelier werkt stimulerend en in het contact met de verschillende disciplines maakt u spelenderwijs kennis met nieuwe werkvormen.

Gérard Dielemans en Cynthia Dekeyser bieden u begeleiding bij alle voorkomende werkzaamheden en ondersteunt u bij het verder verwerven van technische vaardigheden en het ontwikkelen van uw inzicht in het beeldend vormgevingsproces. De begeleiding is te vergelijken met de vorm, zoals die op academies voor kunstzinnige vormgeving gehanteerd wordt. Omdat de begeleiding individueel is, kan optimaal worden aangesloten bij uw eigen, reeds opgebouwde ervaring en ontwikkelingsniveau.
De werkzaamheden aan uw beeld, die u niet zelf kunt of wilt uitvoeren kunnen, in opdracht, door ons technisch beeldhouwservicecentrum worden uitgevoerd.

Het atelier is volledig ingericht voor alle werkzaamheden op beeldhouwtechnisch gebied.
Ook staat de aanwezige professionele outillage met o.a. de bronsgietinstallatie tot uw beschikking, met een uitstookoven van 2x1x1 meter en een kroescapaciteit voor bronsgieten van 120 kg.
De atelierdagen op donderdag en vrijdag bieden de mogelijkheid om met individuele begeleiding, zowel technisch als op het gebied van vormgeving, een hele of halve dag te werken in het atelier in Rijen.
Doordat er hele dagen gewerkt kan worden, kunnen ook grotere of meer ingewikkelde projecten gerealiseerd worden. Hoe groot uw project ook is, de individuele ontwikkeling van u, als ateliergebruiker en uw project blijft centraal staan.

Hele werkdagen zijn van 9.30 tot 16.30 uur.
Op halve dagen kan gewerkt worden van 9.30 tot 12.30 uur, of van 13.00 tot 16.00 uur.
Tijdens de atelierdagen kan er gewerkt worden in de volgende werkvormen:

  • boetseren in klei en was.
  • beeldhouwen in steen en hout.
  • plastisch vormgeven in was, kunststof, klei en gips.
  • brons gieten, afwerken en patineren.
  • vormgeven in kunststof. 
atelierdagen5Prijzen:

Er wordt gewerkt met een knipkaart, die 4 maanden geldig is.

  • Introductieknipkaart voor 5 halve dagen: € 140,=
  • Knipkaart voor 10 halve dagen: € 275,=
  • Knipkaart voor 10 hele dagen: € 490,=
  • Jaarkaart voor halve dagen (39 halve dagen) € 965,= (= 10% korting)
  • Jaarkaart voor hele dagen (39 hele dagen) € 1720,= (= 10% korting)
 
Aanmelden kan op de volgende wijze:

U kunt zich inschrijven via email: gerard@creating.it of via gerard@beeldhouwatelier.com
Wij maken dan een afspraak met u voor een rondleiding door het atelier en een kennismakingsgesprek. 

Het Beeldhouwatelier in Beeld

Bron: Youtube Beelhouwatelier